Kredietverzekering

Kredietverzekering

Wilt u als ondernemer zoveel mogelijk risico’s uitsluiten en onbezorgd zakendoen? Dan is een tijdige betaling van uw facturen essentieel. Maar wat als uw klanten en/of afnemers hun betalingsverplichting (mogelijk) niet kan nakomen? De oplossing is het afsluiten van een kredietverzekering. Dit kan rechtstreeks via de kredietverzekeraar of met Credit Alliance als broker.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering, ook wel bekend als credit insurance, zorgt ervoor dat u toch uw geld krijgt als uw klant de openstaande facturen niet kan betalen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer uw klant failliet gaat, omdat er liquiditeitsproblemen zijn of bij surseance van betaling. Met behulp van een kredietverzekering voorkomt u dus dat u zelf in de betalingsproblemen of continuïteitsproblemen komt. U beschermt uw onderneming tegen het risico van wanbetaling, waardoor uw cashflow op orde blijft.

Een kredietverzekering gaat vaak hand in hand met incasso. Door het opstarten van een incassotraject bij Credit Alliance helpen wij u om deze niet betaalde rekeningen te innen bij uw klanten. Incasso’s die dus uit handen gegeven moeten worden na een bepaalde ouderdom hoeven niet naar de kredietverzekeraar, maar worden door ons behandeld. Dat betekent kortere lijnen en een persoonlijkere aanpak.

Rechtstreeks via de kredietverzekeraar of via Credit Alliance?

U kunt ervoor kiezen om uw kredietverzekering rechtstreeks via de kredietverzekeraar af te sluiten. Maar weet u wel waar u op moet letten? Bij het afsluiten van een kredietverzekering gaat het namelijk niet alleen om de premie, maar vooral om de voorwaarden. Wanneer bent u verzekerd en wat is de bijbehorende dekking? Wij van Credit Alliance hebben veel kennis van zaken waar we u mee kunnen helpen,

Vaak wordt gedacht dat de kosten hoger worden wanneer gebruik gemaakt wordt van een broker. Maar het tegendeel is waar. Sterker nog, door te werken met een broker zoals Credit Alliance kunnen vaak veel lagere premies en betere voorwaarden worden bedongen. Hetgeen vooral extra voordeel biedt voor kleinere mkb-bedrijven met een omzet tot vier miljoen. Wij kennen de, continue veranderende, prijzen en weten we waar nog ruimte is voor onderhandeling. Want een polis voor een kredietverzekering is allesbehalve statisch. Veel zaken zijn variabel en kunnen gevolgen hebben voor de premie en de dekking. Er is specialistische kennis nodig om het juiste maatwerk te leveren. Door de relatie die wij hebben met kredietverzekeraars, het polisvolume en de specialistische kennis kunnen wij daadwerkelijk zaken realiseren die voor de verzekerde zelfs soms moeilijk te behalen zijn. Dus dat betekent toegang tot alle kredietverzekeraars, een beter servicegraad en meer rendement tegen dezelfde kosten. Door het collectief realiseren we scherpere premies en tarieven.

Wij denken graag met u mee

Met een partij als Credit Alliance aan uw zijde heeft u een partij die u kan adviseren, die kan bemiddelen en die uitleg kan geven over eventueel valkuilen en de te volgen procedures bij het afsluiten en gebruiken van een kredietverzekering. Wij werken samen met elke kredietverzekeraar in Nederland, waardoor we altijd de best passende oplossing tegen de laagste premie kunnen bieden. Bent u bij ons al klant op het gebied van debiteurenbeheer? Dan krijgt u bij ons korting op de premie van de kredietverzekering.

Voor iedere onderneming, klein of groot, denken wij mee naar de beste oplossing op het gebied van de kredietverzekering. Wij zorgen ervoor dat uw belangen bij de betreffende kredietverzekeraar optimaal worden behartigd, hetgeen leidt tot minder schade. Het klantbelang staat bij ons dus altijd voorop. Benieuwd wat we voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Heeft u al een kredietverzekering? Stuur ons uw polis toe en wij onderzoeken de mogelijkheden voor verbetering. Nog geen verzekering? Laat ons u informeren over de voor- en nadelen en de kosten.