Factoring

Factoring

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering voor ondernemers. Bij deze financieringsvorm betaalt de factormaatschappij, een derde partij dus, de verkoopfacturen direct uit. Een factuur wordt doorgaans binnen 24 uur uitbetaald door het betreffende factoringbedrijf. Zo bent u niet langer afhankelijk van de betalingstermijn én kiest u voor een verruiming van uw werkkapitaal. Met als gevolg dat u ruimte heeft om te blijven investeren.

Factoring is feitelijk het verstrekken van debiteurenfinanciering op basis van assets. In dit geval zijn de assets de debiteurenvorderingen. In Nederland is een aantal bedrijven actief op de markt van factoring. Bij Credit Alliance werken we qua factoring samen met de belangrijkste aanbieders, waaronder een aantal banken. Wij kennen deze partijen en door onze kennis en ervaring kunnen wij enerzijds de kosten minimaliseren en kunnen we u anderzijds goed adviseren en begeleiden op het gebied van factoring.

Twee verschillende manieren van factoring

Er zijn twee manieren van factoring van elkaar te onderscheiden. Hoe factoring precies werkt, is grotendeels afhankelijk van de door u gekozen vorm. Maar het principe blijft hetzelfde: uw geld is meteen voorhanden.

1. Traditionele factoring (recourse factoring)

Bij traditionele factoring wordt het grootste gedeelte van uw complete debiteurenportfolio (automatisch) gefinancierd en wordt de debiteurenbetaling voorgeschoten door de factoringmaatschappij. Hiervoor betaalt u een fee (het factorloon) en een rente. Meestal heeft de bevoorschotting een looptijd van maximaal 90 dagen. U houdt dus zelf het debiteurenrisico.

2. American factoring (non recourse factoring)

Deze vorm van factoring is sterk in opkomst. American factoring maakt het mogelijk om zelfs een losse factuur te verkopen. U geeft aan welke openstaande facturen van welke klant(en) u wilt verkopen. Door uw openstaande factuur of vordering te verkopen aan een factormaatschappij wordt ook het debiteurenrisico overgedragen aan de factormaatschappij, hiervoor betaalt u een percentage van de factuurwaarde. Dit is een flexibele vorm van factoring, waarbij u zelf de regie in handen houdt. En waarbij u de kosten per factuur betaalt.

Wij nemen uw geldzorgen graag uit handen

Kiest u voor factoring voor Credit Alliance, dan kiest u voor een aantal voordelen. Wij weten als geen ander wat de prijzen van de dag zijn, we weten aan welke knoppen we moeten draaien en we weten welke maatschappij welk specialisme heeft. Bovendien hebben we goede contacten in de factoringwereld en gaan we graag met ze in onderhandeling.

Wij van Credit Alliance zorgen ervoor dat u niet meer eindeloos op uw geld moet wachten. Wilt u het uzelf nog gemakkelijker maken? Besteed dan ook uw debiteurenbeheer uit. Want uw debiteur moet de factuur natuurlijk nog steeds betalen. Wij nemen u die zorg graag uit handelen. Wilt u het comfort van financiële ruimte? Wij regelen het graag voor u. Neem vrijblijvend contact met ons op.